Makarska Riviera

Hrvatski
English
Deutch
český
Polski
Italiano
Français
Magyar
Svensk 

Makarska

Makarska gazdag kulturális és történelmi örökség, hanem a különleges attrakció a Malakológus Museum (a ferences kolostor) egy érdekes és egyedülálló gyűjteménye az Adriai-és a tengerre. Úgy véljük, az egyik legszebb és leggazdagabb malakológiai múzeum a világon. Sport-és szabadidős létesítmények közé tartozik számos területen és berendezések tevékenységek a szárazföldön és a tengeren. A tenisz tábor kilenc salakos pálya, egy szín készlet bíróság és két fedett salakos pályával és világítás. Ez a modern teniszközpont, hogy a házigazdák világ versenyek közelében található a híres strandja Makarska. A Makarska is rekreációs és egészségturisztikai központ Biokovka, mely különböző terápiás szolgáltatásokat. Egy kellemes séta a kikötő és a város strandok, és a nagyobb erőfeszítéseket lehet tenni az egyik a számos túraútvonal a csúcsok Biokovo, ami lehetőséget teremt egy kellemes frissesség, a nyugalom és a csodálatos kilátást. Mountain kiemelkedik nem csak számos intézkedés sajátosságaihoz és őshonos növények, és gazdag nagyvad (muflon és zerge). Kulturális művészeti és szórakoztató rendezvények része Makarska, különösen az idegenforgalmi szezonban. Júliusban és augusztusban van a hagyományos Makarska Kulturális Nyár gazdag dráma és koncert program, előadások a dalmát dal, azt mutatja, preambulumbekezdése és népzenei előadások. A legnépszerűbb események a Halászbástya Night and Kalelarga utca (éjszaka). Makarska, a város, kikötő és idegenforgalmi központ egy nagy öbölben, amely Délkelet Osejava köpenyt, és az északnyugati félsziget Szent Péter lábánál Mt. Az éghajlat mediterrán, erős téli vihar. Gazdaság alapja a mezőgazdaság, szőlőtermesztés, olajbogyó és feldolgozása élelmiszer-ipari termékek, műanyagok, tengerészeti, a halászat és a turizmus. A turisztikai központ a makarskai riviérán. Makarska kifejlesztett egy amfiteátrum, a part mentén és a Biokovo, és áll a régi Földközi-mag és az újabb részt szállodák, éttermek, üzletek, stb északon van egy park és erdei fenyő, ami körülveszi a 1500 m hosszú part Donja Luka. Távolabb a Donja Luka számos homokos öblök, elválasztott kis mészkő címerek. A főút (M2, E65)

Brela

Brela, a város Közép-Dalmáciában található, a makarskai riviérán, lábánál a Biokovo lábánál, 15 km-re északnyugatra Makarska. Is hívták Donja Brela. Forró nyarak moderáltak a szárazföldi szél. Hőmérséklet az őszi és a téli hónapokban jelentősen alacsonyabb vruljska erős szél. Gazdaság alapja a mezőgazdaság, szőlészet (Breljanska Vugava, sherry) növénykultúrák olajbogyó és cseresznye (Maraska). Turizmus. A főút (M2, E65) Split-Dubrovnik. Ez a város a Berulia által említett Bíborbanszületett Konstantin (10. század).

A modern falu alakult a legutóbbi időszakot vándorlások származó podbiokovskih tanyák. A plébánia templom a XIX. században épült a helyén egy korábbi barokk templom, a temető a középkori temető nyolc sírkövek díszített dombormű (pajzsok és kardok). A templom ad otthont több sírkövek származó XVIII. st

Baska Voda

Baska Voda található, a makarskai riviérán, páratlan 15-km-re délre Makarska. Harmincas évek a század Sikavica emelt az első étterem Hotel Slavija, amely a 1936. kapott kitüntetést Londonból. Után II. A második világháború, hogy építsenek új szállodák, apartmanok, panziók, turizmus kap egy lökést az elmúlt évtizedekben, és ez a fő foglalkozása. Ma, a tenger és a nap, fürdés és kellemes séták, történelmi emlékek és a múzeum, Baska Voda vonzó kulturális és szórakoztató programok. Nagyon érdekes a vallási ünnepek - főként a nagypénteki (végig a falu a faluban, 15 km), Dan St.. Nicholas, védnöke Baska Voda (december 6). A Szent Lőrinc napja (augusztus 10) fesztivál kórus a makarskai riviérán.

Különféle sport-és szabadidős lehetőségek (tenisz, foci, kézilabda, asztalitenisz, tenisz, golf, horgászat, túrázás, stb.) Az esti szórakoztató tartják bárokban, a teraszok és diszkó klubokban. Helyi specialitásokat kínálnak számos étterem és vendéglő. Vonzó kirándulásokat szerveznek. Érdekes a séták a régió alatti Biokovo falvak a Bast és Topici, híres sajtot, sonkát és házi kenyeret. Ezek könnyen Promajna és a halászati ​​falu Bratus gyöngyszemei ​​népi építészet. Gazdaság alapja a mezőgazdaság, a halászat és az idegenforgalom. A legtöbb olajbogyó, szőlő, cseresznye és füge. Erdők és kavicsos strandok kedvelt intenzív turizmus fejlesztése. A tenger mélysége végig a mólón a kikötőben eléri a 7-11 m a főúton (M2, E65) Split-Dubrovnik. Lakott ókorban. A hegyen Gradina nyomok települések és késő bizánci erőd, talán Biston. A déli oldalon a fennsík része fennmaradt középkori falak, és északon több sztélék származó II-IV § (Régészeti Múzeum Split). A késő barokk templom Lawrence volt talán a régi helyén. A plébániatemplom STS. Nicholas épült a huszadik század elején, az 1991. harangtorony és paplak (Ante Rozic). A templom ólomüveg ablakok Josip Botteri-Dini és festett kálvária Joseph Biffel 1989.

Promajna

Promajna selyem a strand, biztosítja a feltételeket a nyugodt és élvezetes nyaralást, egy kellemes séta, és egy tengerparti sétány eljuthat a közeli Baska Voda. Az idegenforgalmi szezonban az alkalmi szórakoztató rendezvények Nap Nemzeti Hálaadás (5 augusztus) kerül megrendezésre a halászati ​​este. Promajna falu és öblében a makarskai riviérán, 6 km-re északnyugatra Makarska. Sok a város fekszik alatti lejtőin Mt, valamint a régi tengerparti úton. Az elmúlt években, a turizmus fejlesztése, az üdülőhely kiterjed a tengerparton. Mintegy 1 km-re északnyugatra a falu Gyermek Village (Institute of Thalassotherapy gyermekek). Egy helyi út ágazik le a főút (M2, E65). A hillfort találtak több római sírok.

Krvavica

Krvavica található a központi része a horvát tengerparton, a makarskai riviéra, az egyedülálló kombinációja hegy lejtőjén, a zöld fenyvesek, a fehér homokos strandok és a kristálytiszta vizet. A strand húzódik Makarska számos kis öblök rejtve a kíváncsiskodó szemek, amelyek a béke és nyugalom zavarta csak a suttogás a tenger, a kiáltása sirályok és a tücskök. Van egy szupermarket Krvavica, turisztikai iroda, három étterem, két bár, bowling, búvárklub, kikötő, 150 ágy, száraz dokkok, daruk hajók esetében legfeljebb 8 tonna. A tengerparti sétány húzódik 4 km irányába Makarska és 6 km-re az irányba, Baska Voda és Brela.

Bratus

Bratus található, a makarskai riviérán (part), a központi része a horvát tengerparton. Ez a hely egyedi kombinációját kínálja gyönyörű hegy lejtőjén, a fehér homokos strandok és a kristálytiszta kék tenger. Pearl vidéki építészet több, mint egy álom, akkor a valóság. Ő békéjét zavarta csak a hang a hullámok, a tenger gullls és a tücskök. Van egy étterem Bratus kínál hagyományos dalmát ételekkel, majd áruház kávézók, utazási iroda és a kikötőre.

Tucepi

Tucepi, a falu a makarskai riviérán, 4 km-re délkeletre Makarska. A gazdaság alapja a mezőgazdaság és a turizmus. A főút (M2, E65). Marina külső kikötőgáton védett a szél, és a tengerpart 40 m hosszú lakott az ősi időkben. A temetőben találtak töredékek egy korai keresztény templom bútor V.-VI. században több középkori sírkövek.

A jelenlegi név említett 1434. Szent George-ben épült, az átmeneti román - gótikus stílusban a késő 13.. A tizennyolcadik században. század Makarska családi Ivanisevic és Lucic-Pavlovic épített a tenger barokk villa, kastély Abbot Grubisica ma Hotel Kastelet. A település Pasalici reneszánsz templom Michael és St. Kate

Podgora

Podgora, a város és a kikötő a Makarska tengerparti, 9 km-re délkeletre Makarska. A falu több forrásból az ivóvíz és a gyógyszerek sós forrás Klokun. Gazdaság alapja a mezőgazdaság, szőlőtermesztés, olajbogyó, tengerészeti, a halászat és a turizmus. A főút (M2, E65). A felső részén a falu, apró falvak és Roscici Marinovic, épült a 17.. / XVIII. századi tornyok megvédeni a törökök ellen. Kezdőár barokk kastély fizetővendéglátó Mrkušić tartósítva csak portál a bejáratnál, hogy a park szállodák és érdekes nyolcszögletű kápolna. A temető a középkori síremlékek és emléktáblák Michael Pavlinovic Ivan Rendić. Feletti dombon a kikötő emlékmű sirályok szárnya 1962-ben. Az tenger földrengés után (1962). Emelt új templom a modern koncepció (hajó alakú).

Drasnice

Drašnice, a falu a makarskai riviérán, 3 km-re délkeletre Podgora. A parti része borított fenyvesek, és a part mentén tarkított kis kavicsos strand. Gazdaság alapja a mezőgazdaság, szőlőtermesztés, olajbogyó-termesztés (a flis Drašnička kitölteni) és a halászat. Yachtok és csónakok is dokk mentén a 25 m hosszú móló a főúton (M2, E65). Annak érdekében, hogy a temetőben a sírkövek, középkori és barokk templom 1745-ben. (földrengés pusztította el a 1794., felújított és újra lebontották 1961-ben.). A templom emeleten található középkori sírkövek. A falu felett egy gótikus templom. Stephen, találtak egy római felirat-től II. századi felirat alapján 1446. idéző ​​Duke Stephen.

Igrane

Igrane kínálja a légkör egy tipikus dalmát üdülőhely a békés ünnep. Eltekintve a kristálytiszta tengervíz és kellemes sétákat, a látogatók is élvezhetik bowling és minigolf, lehetőség a vízi sportok. ODOT, a falu és kikötő a Makarskai Riviéra, 7 km-re délkeletre Podgora. Ezek található a félsziget dél-keleti partján egy nagy homokos strand (1,5 km). A kikötő egy móló, amely lehetővé teszi számukra, hogy a kisebb jachtok, a bóra dokk keleti Cape Igrane. Mezőgazdaság, olajfatermő és a halászat.

A főút (M2, E65). Volt egy település a római korban (szarkofágok). A temető megőrzése apszis a középkori templomot. A tengerpart, a XVIII. századi barokk kastély család Simic - Larsson, a tetején a torony Zale falu épült a XVII. században, hogy megvédjék a törökök ellen, és a plébániatemplom (1752) .. Az olajfák a falu felett a templom. Michael (XI. / december század), a pre-román stílusú bazilika hajó. Vision a falu egy nagy tornyot.

Zivogosce
Zivogosce található a Biokovo lejtőin, ahol több gyönyörű homokos strandok, fenyőfákkal körülvéve. Az alábbiakban a ferences kolostor egy nagy édesvízi tavasz, ami továbbra is apálykor száraz fölött a forrás, az alapkőzet latinul van metszeni elégikus couplets a dicséretet adó föld. Kiváló minőségű szállás - hotelek, apartmanok, panziók, bíróságok, vízi sportok, séta a tenger (kábel), hogy Živogošće nagyon kellemes. Živogošće, a város és a kikötő a Makarskai riviérán, 20 km-re délkeletre Makarska. Gazdaság alapja a mezőgazdaság, a halászat és az idegenforgalom. A főút (M2, E65). A falu az illír. A római korban őrzi epigrammát szentelt a meleg tavasz, a sziklába vájt a tenger mellett. A falu első említése szerint a jelenlegi nevét 1434. A régi része a falu lábánál a torony áll, a klaszterek házak, festői kőből szerkezetét. A XVIII. A század egy ferences kolostor, a templom és harangláb tesz építészeti egész. A templom a barokk, és a régi kolostor könyvtár és archívum.
Drvenik

Drvenik egy turisztikai a makarskai riviérán, Makarska mintegy 30 km. Között helyezkedik el a meredek sziklák a Biokovo hegy és a part gyönyörű strandok. A falu két részre oszlik, található a két völgyben denominált Donja Vala és a Gornja Vala. Drvenika története nyúlik vissza a múltba. A domb északi részén a falu romjai egy torony védelmi falak a XVII században A gótikus Szent György templom Felső Drvenik alatt Plano. A legrégebbi része nyúlik valószínűleg a XV. Century és már többször átépítették, majd barokk. Építése során beépítették a falakat a régi sírkövek alakú sírkövek. 1887-ben. templom bővült, hogy megfeleljen az igényeinek a növekvő népesség. A homlokzat az egyház, vannak 8 - olatična emelkedett, és a tetején a harangtorony díszített két csengetésre. A templom egy nagy márvány oltár egy szobor Szent György rajta. Miután egy földrengés 1962-ben. minden polgára a Felső Drvenik költözött a parton, és a terület 1967-ben épült. Church of Our Lady of Mount Carmel. A templom egy dombon található, az út fölötti két völgyek Drvenik. Ma Drvenik ismert turisztikai település teljesen orientált felé a turizmus fejlesztése. Drvenik mintegy 480 lakosa van, és 1600 körül ágyak magánszállás, szobák, apartmanok, szállodák és villák. Drvenik egy fontos forgalmi központ míg van egy autó komp partra a komp összekötő Hvar-sziget és a part. A gazdag gasztronómiai kínálatát dalmát taverna és csodálatos strandok a fenyőfák árnyékában Drvenik inkább sok turistát vonz, hogy eltölteni nyaralását itt.

Zaostrog

Zaostrog egy turisztikai a makarskai riviérán, távol Makarska mintegy 35 km. Az első írásos említése történeti források 1494.g., de az élet ezen a területen volt a távoli őstörténet, amint azt a gránit malomkő a késő kőkorszakban, VITER megtalálható a hegy felett Zaostro 1953 Zaostrog lakott az ókori illírek, amint azt számos necropolises (a tömegben). Abban az időben a római uralom Zaostrog gazdag kulturális életet, amint azt számos műemlékek, különösen a kőből: Relief táncosok és furulya játékos illír ruhában, a megkönnyebbülés a Mithrász isten, és két sírkövek. Megérkezése után a horvátok a 7. században szláv település kapta a nevét Ostrog, mintegy 950 olyan által említett bizánci Konstantin császár, mint az egyik a négy erődített városok Pagania Neretva fejedelemség (Mokrun, Berulia Ostrog, Labinetza). Középkori Ostrog (Fort) található egy magas hegy alatt Mali Viter, majd később az északi zaostroškog alábbi mezőket a domb Šapašnik kifejlesztett egy új település, és az északnyugati által Porfigogenetova amelyet a nevezett Zaostrog. A tizenötödik században Feudális urak Zaostrog volt horvát nemesek, testvérek Vlatkovic-Jurjevic, aki megerősítve a Viter, amint azt a romokat, a továbbra is a régi erődítmény, egy kő küszöb megkönnyebbülés fegyvert. A 17. században Zaostro lakosok kezdett rendezni a tengerparton, és végül az összes felső település költözött a terület a tenger 1962 után A régi város Zaostrog tartalmaz három templom: SV.BARBARE régi gótikus templom, a temető a régi része a 17. századi templom sv.Roka és újabb egyházi SV.BARBARE honnan 1872.g. Az említett templom három kápolna a falu Szent Antal CCU (1893.), The Lady Kučine (1911.) És Elias szóló Prosik (1894.). A legnagyobb és legjelentősebb kulturális műemléke ezen a területen, a ferences kolostor a Santa Maria. Úgy véljük, hogy a kolostor-ben alakult, a 14. században. Úgy alakult a szerzetesek "remeték Szent Ágoston, hogy" bukása után Bosznia 1463-ban ők visszavonultak a szigetekre. Az elhagyott kolostor 1468 állandó ferencesek a tartomány Bosznia Srebrna, és működnek ma. Ferencesek Takko javítása Kolostor, nehéz időkben török ​​uralom alatt, a 1640 értékelését a látogatás Róma bejelentett legszebb kolostorok nagy tartományban. Az egyik legfontosabb kulturális emlékműve, amelyek tükrözik a kulturális szintjét a kolostor akkoriban egy kő felirat írt a horvát nyelv és script (Bosancica) a 1589 amely felett helyezkedik el a főbejárat. Kolostor Zaostrog akkoriban a világ ismert kegyhely, hogy felvették a listán az Marian szentélyek szerte a világon. A kolostor volt óriási szerepe az oktatásban. Több mint 500 éve. Ez egy iskola az oktatás a jövőbeli papok. Még ideje alatt török ​​uralom 1640 az elemi és bölcsészettudomány iskolák, később, mint a középiskolát és a filozófia és a szeminárium. A kolostor gazdag könyvtár mintegy 20.000 könyvet és egy archívumban. A sok híres nevek a horvát kultúra és a történelem Zaostrog dolgozott, és az egyik leghíresebb Fr Andrew Kacic Miošić, horvát költő, író és filozófus, született Brist 1704. -Halt Zaostrog 1760., és Apa Ivan Zsarnok (1886). Horvát író és költő. Fr A. K. Miosic - "Old Man Milovan" hívtam magát is tanult Zaostrog vette megrendelések, tette irodalmi művek, meghalt, és eltemették a monostorban. Gyakran kolostor Zaostrog úgynevezett "Kacic kolostor". A kolostor is tartalmaz a galéria az egyik legismertebb horvát festőművész Veža született Brist 1916.g. A kolostor múzeum néprajzi gyűjteménye, rusztikus bútorok és eszközök és különféle horvát népviseletet. Collection bekerült a nyilvántartásba az ingó kulturális emlékek az állami védelmet. A kolostor kert beültetett botanikus kertben több mint 250 növény, és amelyek között a hétféle mimóza, öt faj tenyér és juhar, négyféle eukaliptusz, kínai cukorkát fa, kínai ribizli, stb Ma Zaostrog turisztikai a makarskai riviérán, teljes mértékben irányul a turizmus fejlesztése. In Zaostrog mintegy 350 lakossal, akik többnyire részt vesznek a turizmus és vendéglátás. City mintegy 750 ágy magánszállás, privát villák, apartmanok és házak, és körülbelül 600 egységet egy táborban "Viter". Található az egyre zöld völgyben, körülvéve dombok Mt, gyönyörű strandok és a gazdag történelmi és kulturális hagyományok, közel számos vonzó kirándulóhelyek Zaostrog vonzó hely egy nyaraláshoz.

Podaca

Podaca turisztikai helység található, a déli részén a Makarska Riviera, az alábbi Mt, a Makarska mintegy 35 kilometara.Naselje van osztva három részre: Kapeć, Viskovica hullám és Ravanje. Podaca épült a sziklás lejtőin Biokovo, olyan helyzetben, amely alkalmas a védelmi, és a történelem megy vissza a kőkorszakba, amit bizonyít a régészeti leletek, mint például a kő denevér a cséplés gabona, ami tartott a ferences kolostor Brist. Amikor ezen a területen által lakott illírek (2000 g.pr.K.-I.st.) szemtanúja volt sok Cairns alább Mt. A római korban a terület uralma alatt Narona, amely számos régészeti leletek, például egy törött urna ezüst érme a római császár Perselus (193. a 211th) található ezen a területen. Körülbelül ebben az időben, tanúja egy darab a falak, amellyel talált egy kő tőke a középkorban, amely hasonlít a főváros ősi templomok. Amikor a horvátok során a népvándorlás rendezik a makarskai riviéra (VI-VIII.st) rendezik ebben a régióban, de a magas lejtőin a hegy, hogy segítsen a védelmi, valamint a kizsákmányolás biokovskih legelőkön. Ezekben a régiókban az állandó küzdelem a horvátok ellen a velenceiek és a betetőzése tengeri hatalom alatt Kačića és bukása (1280). Meant megsemmisítése horvát haditengerészeti erők. Ettől kezdve (november-XII.st.) Megőrizte a régi templom John from sírok Upper Kačića adatot, amelyre az alapítvány Kacic. Szent János a temetőben az adatok épült, a pre-román alkalommal novemberben. I XII.st. tartják az egyik legfontosabb temploma Dalmáciában predromantičkih. Nem messze a Szent János templom épült 1492.god. templom harangja, amely a 18. században lebontották, hogy átadja helyét a jelenlegi templom épült 1762.god. A templom körül egy temető, és a sír. Podaca Mai nevét említik először 1571-ben. A település nőtt a lejtőin Biokovo, közel a templom Keresztelő Szent János. Ez a terület még mindig uralja a jelenlegi település, és felszólította a Felső Podaca. A bejáratnál a falu megmaradt, "torony", ami épült, hogy megvédje elleni török ​​támadások ellen. Miután 1962-ben. mindegy. csaknem a teljes lakosság költözött a terület a tenger 1962. építettek új templomot of Our Lady of the Visitation. Ma Podaca részeként a makarskai Littoral teljesen szentelt turizmus. Az adatok mintegy 660 lakosú, többnyire részt a turizmusban. City körülbelül 1100 ágyas privát szobák és lakosztályok, 300 ágy a turisztikai "Morenia", és mintegy 600 egységet Autocamp "Bay Pines". A gyönyörű strandok, a csendes fenyőfák és gasztronómiai kínálatát dalmát specialitások, közelben vonzó kirándulóhelyek. Podaca egyre kívánatos hely a pihenésre.

Brist

Brist egyik legdélibb a Makarska riviéra Makarska 40-km-re található. Között helyezkedik el a tenger és a hegy lejtőjén most nyúlik a part mentén, de a múltban ez volt a magasabb hegyvidéki területeken, amelyek továbbra is a számos kulturális és történelmi emlékek. A történelem Brist tanúskodnak sírok a bronz-és vaskor. A név Brist származik szil fák (Ulmaceae), amely-ből származó 1571.g. de a település jóval régebbi középkori stećak megerősítve a mellkas, amelynek székhelye a régi falu felett a jelenlegi falu. A sírkő a gyönyörűen díszített, és a nép elnevezte "török ​​sír." A régi falu, amelyet elhagyott végén XIX. Century, van egy barokk templom. Margaritas. Feltételezhető, hogy a templom a XV. Században. Még mindig fennmaradt szentély gótikus boltozat, beépülnek a rozoga barokk templom. Az apszis a sírköve Jane Smith család. Környékén: St. Margaritas a továbbra is az ősi települések, kőházak, és egyikük egy fegyverrel lyukak a falon, a hagyomány szerint született, az egyik legismertebb horvát költő Andrija Kacic Miosic (1704.-1760.), A szerző a "Pleasant beszélgetés szláv népek" a legolvasottabb művek a horvát irodalom, mely a mai napig már több mint 60 publikáció. A ház előtt, amely tekinthető szülőháza Old Man Milovan, ahogy hívtam Jane Smith az ő dalait egy kis falat emeltek az emlékmű. A mai Bristu külső keleti falán Szent Margit, szintén emlékműve Fr AK Miošića. A Szent Margit-templom Brist jelentése 30.IX.1960.g. helyezett bronz szobor Andrija Kacic Miosic, a nagy horvát szobrász, Ivan Mestrovic (1883-1962.). Szent Margit-templom 1870-ben épült Brist de ez megmarad sok régebbi művek, valószínűleg át a régi templom Margarita a régi falu. Egyik 3 márvány oltár díszített egy kép a St. Margaret-től XVIII.stoljeća. A templom egy festmény Szent. Anthony 1940-től munkáját modern horvát festőművész Gabriel Jurkića (1886.-1974.). A Brist egy kis templom Szent Antonio mentén a part 1807 ahol nagy képet of Our Lady St.. Ante és a St. John, valószínűleg a munka velencei XVI vagy XVII. század. A templom közelében Szent Antonio partja mentén a komplexum Miosic és Diana, nyúlik a XVIII. Century és a védett műemlékek. Eltekintve a fent említett védett műemlék épület egy állami iskola Brist szóló SLAKOVCI épült, 1878-ban Bár az általános iskolai oktatást Brist óta létezik 1863.g. Ugyanebben az épületben még található Általános Iskola.
Az egyik legnagyobb élő horvát festők, Mladen Gateway született Brist 7.II.1916., És él és dolgozik Zágrábban. A leggyakoribb témája a festmények a szülővárosa is Brist.
Brist olyan, mint a legtöbb üdülőhelye az Adriai-tenger partján az elmúlt évtizedekben, hogy teljes mértékben fejleszteni turizmus. A Brist ma mintegy 445 lakos, akik közül a legtöbben támaszkodik a turizmusra. Csak a helyet mintegy 550 ágyas apartmanok, kis fogadók és villák. Ez a tökéletes egy nyaralás a béke és nyugalom a gyönyörű homokos strandok, az igazi dalmát hangulat, és közel a fő turisztikai központok.

Gradac

Gradac lakott terület volt a történelem előtti időkben. Ezt támasztja alá számos temetkezési dombok a bronzkor és a korai vaskor. Az ókorban a területet valószínűleg található Gradca római civitas Biston, amely a part menti központ tartozott a kolónia Narona egy fontos római erőd a mai horvát területen. A Gradina talált cornice fragmenst a monumentális épületek II-III. században, a római érme. Közelében Laguna hotel talált sok sír van állítólag a helyszínen volt, a római nekropolisz. A területen a mai Gradca otthont a középkori város vagy Lapčan Labinac, amit említett, a bizánci császár Bíborbanszületett Konstantin, mid X.st. hívott Labineca. Gradac mai nevén említik először 1649-ben. Kapta a nevét a vár egy dombon található, fent a jelenlegi templom. Michael, és valószínűleg épült a Kandyan háború (1645.-1669.). Rajz velencei hadmérnök és térképész Giuseppe Santini, ami a tengeri és szárazföldi csata a velenceiek és a törökök a Gradac év 1666. torony látható a lángok. Az elhagyott falu a Pure felett Gradac, az ülés, a korábbi Fragostinove nahija ma már maradványai a régi tornyok a XVI-os Körülötte még mindig marad számos elhagyott házak tipikus építészeti jellemzői ebben a régióban. Az egyik legrégebbi meglévő épületek a területen Gradac a kápolna. Pasquale a dombon terv boltíves hordó alakú pince, és fedett a nyeregtetős tető. A régi plébánia templom Szent Antonio egy temető, és az új plébániatemplom Szent Michael, épült 1852-ben a faluban, a környéken Gradina római településen. A templom három márvány oltár, szobrokkal, melyek közül a legérdekesebb régi, fából készült szobor Szent Rocco. A templom egy régi kő font, valószínűleg a régi templom. Gradac most egy modern turisztikai célpontja. 1919-ben. az első szálloda, és jelentős Vilinovo után a 60-as években. Látogatók kell Gradac jelentős mértékű szállás magánházaknál körül (1600 férőhely), a kisebb szállodák és panziók, valamint a nagy szállodák (1500 ágy).
A gazdag gasztronómiai ajánlatok ad nekik számos sportolási lehetőséggel, teniszpályák, vízi sportok, búvárklub, kerékpározás, sétál gyönyörű strandok, és sétahajózás és számos kirándulások Korcula, Hvar, Peljesac, Dubrovnik, Medjugorje és egyéb. Mivel a kedvezőtlen kombinációja hegy lejtőjén, és a legszebb strandok az Adriai-tenger, közel számos vonzó kirándulóhelyek, Cebu vonzó hely egy ünnep, és egy hely, ahol a vendégek visszatérnek.