Makarska Rivieran

Hrvatski
English
Deutch
český
Polski
Italiano
Français
Magyar
Svensk 

Makarska

Makarska har ett rikt kulturellt och historiskt arv, men det speciella attraktionen är Malacological museet (i franciskanerklostret) med en intressant och unik samling från Adriatiska havet och havet. Det anses vara en av de finaste och rikaste Malacological museer i världen. Sport-och rekreationsanläggningar inkluderar många områden och utrustning för aktiviteter på land och till havs. Tennis Lägret har nio grusbanor, en färguppsättning domstol och två inomhus domstolar lera och belysning. Detta moderna tenniscenter som är värd världens turneringar ligger nära den berömda stranden Makarska. I Makarska är också ett rekreations-och hälsoturism centrum Biokovka, som erbjuder olika terapeutiska tjänster. En trevlig promenad längs hamnen och stadens stränder, och de större ansträngningar kan göras för att en av de många vandringsleder till toppar Biokovo, som erbjuder en trevlig fräschör, lugn och fantastisk utsikt. Berg sticker ut inte bara i många hjälpinsatser särdrag och endemiska växter och rika med stora spel (mufflonfår och gems). Cultural Arts och nöjesevenemang är en del av Makarska, särskilt under turistsäsongen. I juli och augusti finns det traditionella Makarska kulturella Sommar rik drama och konsertprogram, prestationer dalmatiska låtar, shower, skälen och folk musikframträdanden. De mest populära evenemangen är fiskarnas natt och Kalelarga (natt). Makarska, staden, hamnen och turistcentrum i en stor vik som är sydöstra Osejava udde och nordvästra halvön St Peter vid foten av Mt. Klimatet är Medelhavet, med stark stormen. Ekonomi bygger på jordbruk, vinodling, olivodling och förädling av livsmedel, plast, sjöfart, fiske och turism. Den turist centrum Makarska rivieran. Makarska har utvecklat en amfiteater längs kusten och Biokovo och består av gamla Medelhavet kärnan och den nya delen med hotell, restauranger, butiker, etc. I norr finns en park och tallskog som omger 1500 m långa stranden i Donja Luka. Längre från Donja Luka finns många sandiga vikar, åtskilda av små kalksten kammar. På huvudvägen (M2, E65)

Brela

Brela en stad i centrala Dalmatien, ligger på Makarska rivieran, vid foten av Biokovo foten, 15 km nordväst om Makarska. Kallades också Donja Brela. Varma somrar modereras av inåt land bris. Temperatur i höst och vintermånaderna är betydligt lägre vruljska stark vind. Ekonomi bygger på jordbruk, vinodling (Breljanska Vugava, sherry) grödor är oliver och körsbär (Maraska). Turismen. På huvudvägen (M2, E65) Split-Dubrovnik. Denna stad Berulia, nämns av Konstantin Porfyrogenitus (tionde århundradet).

Den moderna byn grundades i senare tid migreringar från podbiokovskih byar. Församlingskyrkan det nittonde. talet byggdes på platsen för en tidigare barock kyrka är kyrkogården den medeltida begravningsplatsen med åtta gravstenar smyckade med reliefer (sköldar och svärd). Kyrkan rymmer flera gravstenar från XVIII. s

Baska Voda

Baska Voda ligger på Makarska rivieran, 15-tal kilometer bort söder om Makarska. Trettiotalet av detta århundrade Sikavica uppfördes av den första restaurangen i Hotel Slavija, vilket är 1936. fick en medalj från London. Efter II. Världskriget för att bygga nya hotell, lägenheter, pensionat, får turismen ett uppsving under de senaste decennierna, och är den främsta sysselsättning. Idag, havet och solen, bad och trevliga promenader, historiska monument och ett museum erbjuder Baska Voda attraktiva kultur-och underhållningsprogram. Mycket intressant är religiösa högtider - särskilt Bra fredag ​​(genom alla byar i kommunen, 15 km), Dan St. Nicholas, skyddshelgon av Baska Voda (December 6). På St Lawrence dag (10 augusti) är en festival kör av den Makarska rivieran.

Olika sport-och rekreationsanläggningar (tennis, fotboll, handboll, bordtennis, golf, fiske, vandring, etc.). Den kväll underhållning hålls i barer, på terrasser och klubbar disco. Lokala specialiteter erbjuds av många restauranger och värdshus. Attraktiva utflykter är organiserade. Intressant är promenader i regionen enligt Biokovo Mountain byar av Bast och Topici, känd för sina ostar, skinka och hembakat bröd. Dessa är lätta att Promajna och fiskebyn pärlor Bratus av folk arkitektur. Ekonomi bygger på jordbruk, fiske och turism. De flesta oliver, druvor, körsbär och fikon. Skogar och stenstränder gynnade en intensiv utveckling av turismen. Havet djup längs piren i hamnen når 7-11 meter på huvudvägen (M2, E65) Split-Dubrovnik. Bebodd under antiken. On The Hill Gradina spår bosättningar och sen bysantinsk fort, kanske Biston. På södra sidan av platån är en del bevarade medeltida murar och i norr av flera stelae från II-IV Stycke (Arkeologiska museet i Split). Den sena barock kyrkan St Lawrence var förmodligen den antika platsen. Församlingskyrkan Sts. Nicholas byggdes i början av nittonhundratalet, de 1991. klocktorn och prästgård (Ante Rozic). Kyrkan har glasmålningar från Josip Botteri-Dini och målade Stations of the Cross Joseph Biffel av 1989.

Promajna

Promajna siden med en härlig strand, ger förutsättningar för en lugn och trevlig semester, för en trevlig promenad och en strandpromenad kan du nå den närliggande Baska Voda. Under turistsäsongen tillfällig nöjesevenemang på dagen av National Thanksgiving (5 augusti) är organiserad fiske kväll. Promajna by och vik på Makarska rivieran, 6 km nordväst om Makarska. Mycket av staden ligger under sluttningarna av Mt, längs den gamla kustvägen. Under de senaste åren har utvecklingen av turismen sträcker sig orten till kusten. Ca 1 km nordväst om byns barnbyn (Institutet för Thalassotherapy barn). På en lokal väg, avgrenas från huvudvägen (M2, E65). På fornborg hittades flera romerska gravar.

Krvavica

Krvavica ligger i den centrala delen av den kroatiska kusten av Makarska rivieran, den unika kombinationen av bergssluttning, gröna tallskogar, vita sandstränder och kristallklart vatten. Stranden sträcker sig till Makarska med många små vikar dolda från nyfikna ögon, vars lugn och ro störd endast av viskning i havet, rop måsar och syrsor. Det finns en stormarknad i Krvavica, turistbyrån, tre restauranger, två barer, bowling, dykning klubb, en marina med 150 båtplatser, torrdockor, kranar för fartyg upp till 8 ton. Strandpromenaden sträcker 4 km i riktning mot Makarska och 6 km i riktning mot Baska Voda och Brela.

Bratus

Bratus ligger på Makarska rivieran (kusten), i den centrala delen av den kroatiska kusten. Denna plats erbjuder en unik kombination av vacker bergssluttning, vita sandstränder och kristallklara blå havet. Pearl landsbygdens arkitektur är mer som en dröm sedan en verklighet. Hans frid störs bara av ljudet av vågorna, havet gullls och syrsor. Det finns en restaurang i Bratus erbjuder traditionell dalmatiska mat, sedan kaféer butik, turistbyrå och hamnen.

Tucepi

Tucepi, en by i Makarska rivieran, 4 km sydost om Makarska. Ekonomin bygger på jordbruk och turism. På huvudvägen (M2, E65). Marina yttre vågbrytare skyddad från vindar, och kusten är 40 meter lång bebott i gamla tider. På kyrkogården upptäcktes fragment av en tidig kristen kyrka möbler från V.-VI. talet, flera medeltida gravstenar.

Den nuvarande namn nämns i 1434. Church of St George byggdes övergångsperioden romansk - gotisk stil i slutet av trettonde. På sjuttonhundratalet. talet Makarska familjen Ivanisevic och Lucic-Pavlovic byggd vid havet barock villor, herrgård Abbot Grubisica idag Hotel Kastelet. Byn Pasalici Renaissance kyrkan St Michael och St Kate

Podgora

Podgora, en stad och hamn i Makarska littoral, 9 km sydost om Makarska. Byn har ett antal källor till dricksvatten och ett läkemedel saltvatten källa Klokun. Ekonomi bygger på jordbruk, vinodling, oliver, sjöfart, fiske och turism. På huvudvägen (M2, E65). I den övre delen av byn, var byar och Roscici Marinovic, som byggdes på 17.. / XVIII. talet torn för att försvara mot turkarna. Från barock herrgård familj Mrkušić bevaras endast portal vid ingången till parken hotell och intressant åttkantig kapell. Kyrkogården av medeltida gravstenar och minnesmärke Michael Pavlinovic av Ivan Rendić. På en kulle ovanför hamnen är monumentet måsar flygel 1962. Vid havet efter jordbävningen (1962). Uppfört en ny kyrka ett modernt koncept (fartyg form).

Drasnice

Drasnice, en by i Makarska rivieran, 3 km sydost om Podgora. De kustnära delen är täckt med tallskog, och längs kusten är beströdd med små stenstrand. Ekonomi bygger på jordbruk, vinodling, olivodling (i flysch Drašnička fält) och fiske. Yachter och båtar kan docka längs 25-meter långa piren på huvudvägen (M2, E65). Med tanke på kyrkogården med gravstenar, medeltida och barock kyrka från 1745. (förstördes av en jordbävning i 1794.,. rekonstruerade och igen revs 1961). Kyrkan våningen har medeltida gravstenar. Ovanför byn är en gotisk kyrka. Stephen, hittades i en romersk inskription från II. talet inskription från 1446. nämna Duke Stephen.

Igrane

Igrane atmosfären i en typisk dalmatiska turistort för fredlig semester. Förutom kristallklart havsvatten och trevliga promenader, kan besökarna också njuta av bowling och minigolf, möjlighet till vattensporter. ODOT, en by och hamn på Makarska rivieran, 7 km sydost om Podgora. De ligger på en halvö i sydöstra kusten av en stor sandstrand (1,5 km). Hamnen har en vågbrytare som tillåter dem att mindre båtar, för bora docka öster om Kap Igrane. Jordbruk, olivodling och fiske.

På huvudvägen (M2, E65). Det var en uppgörelse i den romerska eran (sarkofager). På kyrkogården för att bevara absiden av den medeltida kyrkan. Vid kusten i den artonde. talet en barock herrgård familj Simic - Larsson, toppen av tornet Zale byn, byggd på XVII. talet för att försvara mot turkarna, och församlingskyrkan (1752) .. I olivlundarna ovanför byn är kyrkan. Michael (XI. / december talet), före romansk långhuset basilikan. Vision av byn är ett högt torn.

Zivogosce
Zivogosce ligger på sluttningarna av Biokovo, där flera vackra sandstränder omgivna av pinjeträd. Nedanför franciskanerkloster är en stor sötvatten våren, som fortfarande vid lågvatten på en torr ovanför källan är berggrunden på latin snittas elegiska kupletter i beröm-ge jord. Högkvalitativt boende - hotell, lägenheter, pensionat, domstolar, vattensporter, promenera längs havet (kabel) gör Zivogosce mycket trevliga. Zivogosce, en stad och hamn i Makarska rivieran, 20 km sydost om Makarska. Ekonomi bygger på jordbruk, fiske och turism. På huvudvägen (M2, E65). Vid byn är den illyriska. Från den romerska eran bevaras epigram tillägnad den varma våren, uthuggen i berget vid havet. Byn nämns första gången under sitt nuvarande namn 1434. Den gamla delen av byn vid foten av tornet består av kluster av hus, pittoreska sten struktur. I den artonde. seklet en Franciscan kloster med kyrkan och klockstapeln gör en arkitektonisk helhet. Kyrkan är den barocka, och den gamla kloster bibliotek och arkiv.
Drvenik

Drvenik är en turistort på Makarska rivieran, Makarska ca 30 km. Beläget mellan branta klippor av berget Biokovo och kusten med vackra stränder. Byn är uppdelad i två delar, som ligger i två dalar denominerade Donja Vala och Gornja Vala. Drvenika historia går tillbaka långt i tiden. På kulle norr om byn finns ruinerna av ett torn med försvarsmurar från XVII-talet Den gotiska kyrkan St George i Övre Drvenik i Plano. Dess äldsta del är troligen från den femtonde. Talet och har vid upprepade tillfällen byggts om och senare barock. Under konstruktion ingår i dess väggar de gamla gravstenar i form av gravstenar. 1887. Kyrkan byggdes ut för att möta behoven hos den växande befolkningen. På fasaden av kyrkan finns 8 - olatična ros, och på toppen av klocktornet dekorerad med två ringar. Kyrkan har en stor marmor altare med en staty av St George på den. Efter en jordbävning 1962. alla invånare i Övre Drvenik flyttade till kusten och området byggdes 1967. Vårfrukyrkan av berget Karmel. Kyrkan ligger på en kulle ovanför vägen mellan de två dalarna Drvenik. Idag Drvenik känd turistort inriktad helt mot utvecklingen av turismen. Drvenik har cirka 480 invånare, och har ca 1600 bäddar i privat logi, rum, lägenheter, hotell och privata villor. Drvenik är ett viktigt trafik centrum medan det finns en bilfärja landning av färjan som förbinder ön Hvar med kusten. Med ett rikt gastronomiskt utbud av dalmatiska tavernor och underbara stränder i skuggan av pinjeträd Drvenik lockar allt många turister att spendera sin semester här.

Zaostrog

Zaostrog är en turistort på Makarska rivieran, bort från Makarska ca 35 km. Det först nämns i historiska källor 1494.g., men livet i detta område var i en avlägsen förhistoria, vilket framgår av en granit slipsten från slutet stenåldern hittade Viter på kullen ovanför Zaostro 1953 Zaostrog bebott de gamla Illyrians, vilket framgår av många nekropoler (publiken). Vid tidpunkten för romerska styret i Zaostrog rikt kulturliv, vilket framgår av många gamla monument, särskilt de gjorda av sten: Relief dansare och aktörer flöjt i illyriska dräkt, lindring av guden Mithra, och två gravstenar. Efter ankomsten av kroaterna i det 7th århundradet slaviska bosättningen fick namnet Ostrog, cirka 950 en nämns av den bysantinske kejsaren Konstantin som en av de fyra befästa städer Pagania Neretva furstendöme (Mokrun, Berulia Ostrog, Labinetza). Medeltida Ostrog (Fort) ligger på en hög kulle i Mali Viter och senare i norr zaostroškog fälten nedan kullen Šapašnik utvecklat en ny lösning, och i nordväst av Porfigogenetova som kallades Zaostrog. I det femtonde århundradet Feodalherrar Zaostrog var kroatiska adelsmän, bröder Vlatkovic-Jurjevic, som hade befäst Viter, vilket framgår av ruinerna, resterna av gamla befästningar, en sten tröskel lättnad armar. I det 17th århundradet Zaostro invånare började bosätta sig på kusten, och slutligen hela den övre bosättningen flyttade till området vid havet efter 1962 Den gamla staden Zaostrog innehåller tre kyrkor: SV.BARBARE gamla gotiska kyrka med kyrkogård i den gamla delen av 17-talet kyrkan sv.Roka och nyare kyrka SV.BARBARE från 1872.g. Med nämnda kyrkan finns tre kapell i byn St Anthony CCU (1893.) Lady Kučine (1911.) Och Elias på Prosik (1894.). Den största och viktigaste kulturella monument i detta område är den franciskanska klostret Santa Maria. Man tror att klostret grundades i det 14th århundradet. Den grundades av munkar "eremiter i St Augustine," att efter fall Bosnien 1463 De drog sig tillbaka till öarna. I den övergivna kloster i 1468 avvecklade franciskanerna från provinsen Bosnien Srebrna och driver idag. Franciskanerna Takko förbättra klostret under svåra tider under turkiskt styre, den 1640 utvärderingen av ett besök från Rom förklarade de vackraste klostren i stor provins. En av de viktigaste kulturella sevärdheterna som återspeglar den kulturella nivån i klostret vid denna tidpunkt är en sten inskrift skriven på kroatiska och manus (Bosancica) från 1589 som ligger ovanför huvudentrén. Kloster i Zaostrog på den tiden var en världsberömd helgedom som ingick i den förteckning över Marian helgedomar runt om i världen. Klostret hade en enorm roll i utbildningen. Mer än 500 år. Det är en skola för utbildning av blivande präster. Även under turkiskt styre 1640 Det är grundläggande och humaniora skolor senare än gymnasiet och filosofi och seminariet. Klostret har en rik bibliotek med ca 20.000 böcker och ett arkiv. Bland de många kända namnen kroatiska kultur och historia i Zaostrog arbetat och en av de mest kända Fr Andrew Kacic Miošić, kroatiska poet, författare och filosof, född i Brist 1704. -Död i Zaostrog 1760., Och fader Ivan Despot (1886). Kroatiska författare och poet. Fr A.K. Miosic - "Old Man Milovan" Jag kallade sig, utbildades i Zaostrog, tog order, gjorde sina litterära verk, dog och begravdes i klostret. Ofta kloster i Zaostrog kallas "Kacic kloster". Klostret innehåller även ett galleri med en av de mest kända kroatiska konstnären veža född i Brist 1916.g. Klostret museets etnologiska samling, rustika möbler och verktyg och olika delar av kroatiska folkdräkter. Insamling har införts i registret över rörliga kulturella monument enligt statligt skydd. I klostret trädgården är planterad botanisk trädgård med mer än 250 fabriker, bland dem de sju typer av mimosa, fem arter av palmer och lönn, fyra typer av eukalyptus, kinesisk godis träd, kinesiska vinbär, etc. Idag Zaostrog turistort på Makarska rivieran i helt inriktad på utveckling av turismen. I Zaostrog har ca 350 invånare som är mest engagerade i turism-och restaurangbranschen. Staden har cirka 750 bäddar i privat logi, privata villor, lägenheter och hus, och cirka 600 enheter i ett läger "Viter." Beläget i den ständigt gröna dalen, omgiven av kullarna i Mt, med vackra stränder och ett rikt historiskt och kulturellt tradition, nära många attraktiva utflyktsmål Zaostrog är en attraktiv plats för en semester.

Podaca

Podaca turistort som ligger i södra delen av Makarska-rivieran, under Mt, från Makarska ca 35 kilometara.Naselje är uppdelad i tre delar: Kapeć, Viskovica våg och Ravanje. Podaca byggdes på steniga sluttningar Biokovo, i ett läge som lämpar sig för försvar och historia går tillbaka till stenåldern, vilket bevisas av arkeologiska fynd, till exempel en sten BAT för tröskning spannmål, som hålls i den franciskanska kloster i Brist. En tid då området bebodd av Illyrians (2000 g.pr.K.-I.st.) bevittnat många rösen nedanför Mt. Under den romerska eran området var under härska av Narona, som många arkeologiska fynd, till exempel en trasig urna med ett silvermynt av den romerska kejsaren Severus (193. Till 211: e) finns i detta område. Ungefär vid denna tid, bevittna en bit av väggarna som han fann en sten huvudstad från medeltiden, som liknar huvudstäder våra gamla kyrkor. När kroaterna under migreringen av människor avgjorde Makarska rivieran (VI-VIII.st) avvecklas i denna region, men högt på sluttningarna av berget för att hjälpa försvaret och utnyttjande betesmarker biokovskih. I dessa regioner konstant kamp kroaterna mot venetianarna, och kulmen på sjömakt under Kacica och deras fall (1280). Innebar förstörelsen av kroatiska sjö styrkor. Från den tiden (november-XII.st.) Bevarat gamla kyrkan St John från gravar i Upper Kacica data som ligger till grund Kacic. Church of St John på kyrkogården i data byggda på förhand romanska gånger i november. Jag XII.st. anses vara en av de viktigaste kyrkorna i Dalmatien predromantičkih. Inte långt från kyrkan St John byggdes 1492.god. kyrkklocka, som var på sjuttonhundratalet revs för att ge plats för den nuvarande kyrkan, som byggdes 1762.god. Runt kyrkan finns en kyrkogård, och på graven. Podaca nuvarande namn nämndes först i 1571. Uppgörelsen växte på sluttningarna av Biokovo, nära kyrkan St Johannes Döparen. Detta område dominerar fortfarande aktuell lösning och kallas övre Podaca. Vid ingången av byn har bevarats, "torn", som byggdes för att försvara sig mot turkiska attacker. Efter 1962. vad som helst. nästan hela befolkningen flyttade till området vid havet i 1962. byggt en ny kyrka av vår Lady av Visitation. Dagens Podaca som en del av Makarska Littoral helt ägnas åt turism. Uppgifterna har cirka 660 invånare, främst ägnar sig åt turism. Staden har cirka 1100 bäddar i privata rum och sviter, 300 bäddar i turistorten "Morenia", och ungefär 600 enheter i Autocamp "Bay Pines." Med vackra stränder i den lugna tallar och gastronomiska utbudet av dalmatiska specialiteter, närhet till attraktiva utflyktsmål. Podaca blir allt mer önskvärt ställe att semester.

Brist

Brist är en av de sydligaste i Makarska rivieran, är Makarska 40-kilometer bort. Ligger mellan havet och berget lutning nu sträcka längs kusten, men i det förflutna var det i de högre bergsområdena som resterna av många kulturella och historiska monument. Historia Brist vittna gravar från brons-och järnåldern. Namnet Brist kommer från almar (Ulmaceae), som är från 1571.g. men reglering av en mycket äldre medeltida stećak bekräftar bröstet, som ligger i den gamla byn, ovanför den nuvarande byn. Gravsten är vackert inredda, och folket kallade det "turkiska grav." I den gamla byn, vilken övergavs i slutet av XIX. Talet finns det en barock kyrka. Margaritas. Det antas att kyrkan byggdes på femtonde. Talet. Det finns fortfarande bevarade absid med gotiska valv, som ingår i det förfallna barockkyrkan. Absiden är gravsten Jane Smith familj. Runt St Margaritas är resterna av forntida bosättningar, stenhus, och i en av dem med en pistol hål på väggen enligt traditionen föddes en av de mest kända kroatiska poeten Andrija Kacic Miosic (1704.-1760.), Författare till "trevlig konversation slaviska folken," den mest läste verk kroatiska litteratur, som hittills har haft mer än 60 publikationer. Framför huset som anses infödda hus Old Man Milovan, som jag kallade Jane Smith i hans låtar med en liten vägg restes monumentet. I dagens Bristu yttre östra väggen St Margaret, är också ett minnesmärke Fr AK Miošića. Med St Margaret kyrkan i Brist är 30.IX.1960.g. placerad bronsstaty av Andrija Kacic Miosic, den stora kroatiska skulptören Ivan Mestrovic (1883-1962.). St Margaret kyrka byggdes 1870 Brist men det är bevarade många äldre verk, troligen överförts från den gamla kyrkan St Margarita i den gamla byn. En av hennes tre marmor altare dekorerad med en bild av St Margaret från XVIII.stoljeća. Kyrkan är en målning av St. Anthony från 1940 arbete moderna kroatiska konstnären Gabriel Jurkića (1886.-1974.). I Brist är en liten kyrka av St Antonio längs kusten från 1807 där det finns stor bild av vår Lady med St. Ante och St Johannes, förmodligen arbete venetianska XVI eller XVII. talet. Nära kyrkan St Antonio längs kusten är den komplexa hus Miosic och Diana, med anor från artonde. Talet och är skyddade monument. Bortsett från den skyddade ovannämnda kulturminnesmärke och bygga en kommunal skola i Brist på SLAKOVCI, byggd 1878 Även grundskolan i Brist funnits sedan 1863.g. I samma byggnad ligger fortfarande grundskola.
En av de största levande kroatiska målare, Mladen Gateway född i Brist 7.II.1916., Och bor och arbetar i Zagreb. Den vanligaste temat i hans målningar är hemstad han Brist.
Brist är som de flesta orter på Adriatiska kusten under de senaste årtiondena till fullo utveckla sin turism. I Brist har idag ca 445 invånare, varav de flesta är beroende av turismen. Bara plats har cirka 550 bäddar i lägenheter, små värdshus och villor. Det är perfekt för en semester i lugn och ro på den vackra sandstränder, den verkliga dalmatiska atmosfär och nära de viktigaste turistorterna.

Gradac

Gradac område var bebott under förhistorisk tid. Detta framgår av ett stort antal gravhögar från brons-och tidig järnålder. I forna tider var området troligen placerad Gradca Roman CIVITAS Biston, som till kustnära centrum tillhörde kolonin Narona, en viktig romersk fäste på den numera kroatiskt territorium. I Gradina hittade en taklist fragment av de monumentala byggnaderna II-III. talet, som den romerska mynt. Nära Laguna Hotel har funnit många gravar är tänkt att vara på plats var en romersk begravningsplats. Inom området dagens Gradca ligger en medeltida stad eller Lapčan Labinac som nämndes av den bysantinske kejsaren Konstantin Porfyrogenitus, mid X.st. kallas Labineca. Gradac nuvarande namn nämndes först i 1649. Fick sitt namn från fästningen ligger på en kulle ovanför den nuvarande kyrkan. Michael, var och förmodligen byggdes under Kandyan kriget (1645.-1669.). Rita venetianska militär ingenjör och kartografen Giuseppe Santini representerar sjö och mark kamp mellan venetianarna och ottomanerna vid Gradac år 1666. torn visas i lågor. I den övergivna byn ren ovanför Gradac, säte för den tidigare Fragostinove nahija idag finns rester av de gamla tornen från XVI procent Runt det finns fortfarande återstår ett antal övergivna hus med typiska arkitektoniska egenskaper i denna region. En av de äldsta befintliga byggnader i området Gradac är kapellet. Pasquale på kullen planen, välvd fat formade valv, och täckt med en sadeltak. Med den gamla församlingskyrkan St Antonio är en kyrkogård, och den nya församlingskyrkan St Michael, byggdes 1852 i byn, i området Gradina romerska ort. Kyrkan har tre marmor altare med statyer, bland vilka de mest intressanta gamla trä staty av St Rocco. Kyrkan är en gammal sten typsnitt, troligen från den gamla kyrkan. Gradac är nu en modern turistort. 1919. första hotellet, och en betydande Vilinovo efter 60-talet. Besökarna måste Gradac finns betydande boende i privata hus runt (1600 bäddar), mindre hotell och pensionat, och stora hotell (1500 bäddar).
Med ett rikt gastronomiskt utbud ger dem ett stort antal idrottsanläggningar, tennisbanor, vattensporter, dykklubb, cykling, promenader längs vackra stränder, och kryssningar och många utflykter till Korcula, Hvar, Peljesac, Dubrovnik, Medjugorje och andra. På grund av den ogynnsamma kombinationen av bergssluttning och de vackraste stränderna vid Adriatiska havet, nära flera attraktiva utflyktsmål är Cebu en attraktiv plats för en semester, och en plats där gästerna återvänder.